1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

java.net.SocketException: Network is unreachable

Discussion in 'Bugs and Suggestions' started by Sn0wArmy_Crazy, Feb 3, 2019.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sn0wArmy_Crazy

    Sn0wArmy_Crazy Hobo

    Joined:
    Feb 3, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Hey there,
    when I tried to join to GTM today, it didn't work giving the error above. This applies only for 4 of the servers in my list, others work.
     
  2. Owendog77

    Owendog77 Pimp

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    1,965
    Likes Received:
    521
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Depends
    Location:
    Paris 2024
    Do these in order

    Click refresh at bottom of multiplayer page.

    Restart MC

    Restart computer

    Restart internet.

    Make sure MC version is supported on the servers.
     
  3. adsfghjkl12

    adsfghjkl12 Senior Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2017
    Messages:
    922
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Location:
    Who knows?
    Make sure you are using 1.9-1.13. (Recommended 1.9-1.12.2). I would definitely try what Owendog77 suggested. Also, can you provide your username for us please?
     
  4. Sn0wArmy_Crazy

    Sn0wArmy_Crazy Hobo

    Joined:
    Feb 3, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Already did what Owendog77 said... I'm using 1.12.2 LabyMod, which worked fine a long time. My Username is Sn0wArmy_Crazy.
     
  5. adsfghjkl12

    adsfghjkl12 Senior Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2017
    Messages:
    922
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Location:
    Who knows?
  6. Sn0wArmy_Crazy

    Sn0wArmy_Crazy Hobo

    Joined:
    Feb 3, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Oops... But still doesn't work
     
  7. Sn0wArmy_Crazy

    Sn0wArmy_Crazy Hobo

    Joined:
    Feb 3, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Another weird thing: One of the servers which doesn't work (BLEEP) does work on the Public Server List by LabyMod...
     
    Last edited by a moderator: Feb 4, 2019
  8. Owendog77

    Owendog77 Pimp

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    1,965
    Likes Received:
    521
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Depends
    Location:
    Paris 2024
    @Sn0wArmy_Crazy please do not say names of other servers.

    Also labymod most likely has nothing to do with it, servers cannon prevent players from joining with specific clients.

    If they could then all hacked clients would be blocked and not work.
     
  9. HotTomatoSoup

    HotTomatoSoup Hobo

    Joined:
    Tuesday
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    I am having the same problem, whenever I attempt to log in, I am greeted with a message that states: "java.net.socket exception: network is unreachable.

    I just got this minecraft account, and I recently bought this PC on black Friday. I have not installed anything other than Minecraft and discord on this computer. I have been looking and looking for solutions to no prevail. My game is in the right update [1.15]. I even tried a bunch of other updates that was stated earlier.

    If anyone can help, please let me know. Thank you.
     
  10. MrTacoMan

    MrTacoMan GTM Staff - Mod, MrTacoMan Staff Member Sr Mod Wiki Moderator

    Joined:
    Jul 6, 2019
    Messages:
    368
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    28
    Gender:
    Male
    Occupation:
    GTM Staff
    Location:
    United States
    I have been getting this a lot recently as well. Although, my internet is fairly bad.

    I recommend switching to 1.12.2 (The optimal version for the server), and playing on that version. You might have to try and connect a few times, but you should / will be able to connect. If this does not work, restart Minecraft and try again.

    If you still have trouble, and can not connect after restarting, switching versions, and continuously trying to log on, then create an “Other Support” ticket here:

    https://grandtheftmc.net/support

    Also, please do not necropost, you may create another thread if you please, but do not post on threads that are 2+ weeks old.

    Thread Locked
     
  11. JJrocks2001

    JJrocks2001 I am SuperMan Staff Member Manager

    Joined:
    Sep 20, 2017
    Messages:
    662
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    28
    Gender:
    Male
    I also had the same problem and I switched it 1.13 and above and it seems to work just fine now! We have other ip addresses not only our MC-gtm.net one. You can try these also!
    play.mc-gtm.net
    play.vicemc.net
     
Thread Status:
Not open for further replies.